Een nestje fokken
misschien wel leuk, maar nooit simpel
Picture

English Chinese German Danish Spanish French Italian Dutch Norwegian Polish Portuguese Russian Swedish Taiwanese

Geslachtsbepaling bij kittens

Het is heel handig als je het geslacht van de kittens goed kunt bepalen. Je zou niet de eerste fokker zijn die een katertje "Lady" noemt, of een poesje "Tarzan"... Hier onder kun je foto's zien van de verschillen tussen poezen en katers. Zoals je kunt zien is de afstand tussen de genitale openingen bij een poesje kleiner dan bij een katertje. Je ziet ook op de foto dat bij het poesje tussen de genitale openingen een kaal streepje zit, bij het katertje zit daar beharing. Let op: de aanwezigheid van tepels zegt niets over het geslacht van een kitten!


Een poesje (boven) en een katertje (onder) op de leeftijd van 10 dagen. Op deze leeftijd is duidelijk te zien dat tussen de genitale openingen (rood omcirkeld) bij het poesje een kaal streepje zit, terwijl je bij het katertje een behaard stuk ziet. Ook is de afstand tussen de genitale openingen bij een poesje kleiner dan bij een katertje (rode pijl).
Foto verantwoording: Misha Peersmans.


Hier zijn de kittens 5 weken oud. Op deze leeftijd is ook bij het poesje (boven) wat haar tussen de genitale openingen gegroeid. Echter bij het katertje (onder) is er veel meer haar. Ook is het verschil in afstand tussen de openingen duidelijker geworden.
Foto verantwoording: Misha Peersmans.

Volgende...