At opdrætte et kuld
måske sjovt, aldrig simpelt
Picture

English Chinese German Danish Spanish French Italian Dutch Norwegian Polish Portuguese Russian Swedish Taiwanese Czech

[Oversat af Anne N. Jensen, Proprius Maine Coons.]

Bestemmelse af killingernes køn

Det kan være en god ting, at være I stand til at bestemme kønnet på dine killinger. Du vil ikke være den første opdrætter, der kan navngivet en han "Lady", eller en hun "Tarzan"... På billederne herunder kan du se forskellen mellem hankøn og hunkøn. Som du kan se er afstanden mellem kønsåbningen og endetarmsåbningen (genital åbningerne) mindre hos en hun end den er hos en han. Du kan også se at hunnen har en bar stribe mellem genital åbningerne, hvorimod hannen har et område med pels. Note: Tilstedeværelsen af brystvorter siger ingenting om kønnet på killingen!


En hun (øverst) og en han (nederst) ses her 10 dage gamle. I denne alder er det meget tydeligt, at hunnen har den bare stribe mellem genital åbningerne (de røde cirkler), mens hannen har et område med pels i det område. Også afstanden mellem genital åbningerne er mindre for hunnen end for hannen (rød pil).
Fotos udlånt af: Misha Peersmans.


Her er killingerne 5 uger gamle. Ved denne alder, har hunnen (øverst) også pels mellem hendes genital åbninger. Dog har hannen (nederst) meget mere pels. Ud over dette er afstanden mellem genital åbningerne blevet større.
Fotos udlånt af: Misha Peersmans.

Næste...